037 – montaż kuchni 9100 brąz lewa – Moravia

kuchnia_na_drewno_moravia_9100, kvs_moravia

Montaż kuchni 9100 brąz lewa w miejscowości Libiąż
Zadzwoń tel. 33/ 873 45 70 i zapytaj o możliwość montażu w Twojej miejscowości
Zapraszamy na nasz salon : ul. Chopina 18, Wadowice

Opinia klienta :

Witam,
Prawie 10 lat temu kupiłem w sklepie http://www.piecepolska.pl , piec kuchenny Moravia TP 9100. Wiem już, że był to zakup bardzo udany i pozwolę sobie tutaj na jego uzasadnienie.
Co prawda 10 lat to długo i być może za późno, ale lepiej późno niż wcale.
Z drugiej strony 10 lat to naprawdę dobry dystans żeby ocenić użytkowanie pieca jako bardzo bardzo zadowalające.
A więc tak: piec jest estetyczny, stanowi zwartą bryłę, która pasowała do mojej kuchni.
Jest wybór kolorów, co widać w ofercie.
Jest świetnie zaprojektowany i łatwy w obsłudze, tak w paleniu jak i czyszczeniu.
Palić możemy na górnym lub dolnym ruszcie.
Jako, że ten piec u mnie służy nie tylko do gotowania, ale także częściowo do ogrzewania domu,  postanowiłem używać rusztu dolnego.
Plusem takiego palenia jest dłuższe trzymanie ognia oraz łatwość w pozbywaniu się popiołów za pomocą obrotowego rusztu. Jest to rozwiązanie rewelacyjne.
Piec jest łatwy do czyszczenia z sadzy. Po zdjęciu płyt paleniskowych mamy łatwy dostęp do wszystkich zakamarków i zgarniamy sadze na dolny poziom pod piekarnikiem.
Żeby się tam dostać musimy zdjąć dwie blaszki znajdujące się pod nim.
Znajduję się tam mały lufcik, przez który wygarniamy sadzę.
Sam piekarnik jest duży i mocny. Po tylu latach nie widać żadnych uszkodzeń ani przepaleń.
Ma wbudowany w szybkę termometr do 300 stopni Celsjusza.
Co prawda piekarnik rozgrzewa się o wiele więcej ale szyba jest  bardzo wytrzymała i przystosowana do większych temperatur.
Pieczenie w tym piekarniku to sama przyjemność.
Można w nim piec praktycznie wszystko.
Regulator temperatury znajduję się za płytami paleniskowymi.
Poza tym można regulować temperaturę całego pieca za pomocą dopływu powietrza znajdującego się w drzwiczkach do popielnika.
Gdyby to nie pomogło, zawsze można uchylić piekarnik na kilka minut.
Pieczeni na pewno to nie zaszkodzi.
Jako że palę cały czas na dolnym ruszcie, siłą rzeczy i temperatury ruszt po jakimś czasie się wypala i wykrusza. Tak samo dzieję się z fajerką na płycie paleniskowej.
Zazwyczaj te elementy wystarczają na 3 lata, później musimy je wymienić.
Warto to uwzględnić przy zakupie tego typu pieców.
Od czasu do czasu należy potraktować WD40 elementy na których opiera się dolny ruszt, a wtedy będzie chodził gładko i nie będzie się zacinał.
Sama wymiana rusztu jest bezproblemowa, należy wychłodzić piec, zdjąć płytę nad paleniskiem, pociągnąć ruszt do siebie i obrócić. Tam gdzie ruszt jest uchwycony należy polać WD40 i odczekać kilkanaście minut. Trzpień który utrzymuje ruszt jest wykonany z bardzo miękkiego  stopu i należy go postukać delikatnie najlepiej gumowym młotkiem.
Obrócić z powrotem i wyjąć trzpień kombinerkami.
Przy obracaniu rusztu w celu usuwania popiołów mamy tam taką półeczkę, na której ten ruszt się opiera. Jest ona po to żeby się nie obracał w koło. Czasami bywa tak, że ruszt nie chcę wrócić na swoją pozycję, wtedy należy ręką ubraną w rękawicę z tej półki zrzucić resztki popiołu.
Po 10 latach musiałem też wymienić płytę paleniskową. Zaczęła się wyginać i przepuszczała sadzę.
Zważywszy na temperaturę, którą wytwarza ten piec, uważam, że jedna płyta na tyle lat to jest rewelacja.
Oceniając całość, czyli estetykę, łatwość w obsłudze oraz ciepło, jakiego dostarczył mi ten piec przez tyle lat, stawiam bardzo wysoką ocenę. W moim odczuciu zasługuję na 9 punktów w skali do 10.

Myślę, że nie byłoby od rzeczy napisać parę słów na temat sklepu.
Szukając pieca do kuchni przeglądałem oferty znajdujące się w sieci.
Problem był duży, dobranie dobrego produktu przy takiej ilości firm i producentów nie jest wbrew pozorom łatwe.
Gdy już byłem pewien, który piec chcę mieć, zaczęło się szukanie po okolicznych sklepach.
Były albo białe lub brązowe prawe, a ja potrzebowałem brązowy lewy. Czekanie aż sprowadzą właściwy to były tygodnie czasu, którego nie chciałem tracić.
W końcu zadzwoniłem do Wadowic.
Okazało się, że mają go na stanie a co więcej mogą mi go dostarczyć w tym samym dniu.
Po trzech godzinach dwóch sympatycznych Panów wnosiło mi piec do domu.
Każdy kolejny kontakt z tą firmą był czystą przyjemnością i formalnością.
Wszystko było załatwiane w sposób fachowy i szybki. A po kilku dniach dostawało się paczkę z zamówionym towarem.
Sklep bardzo dobrze zaopatrzony, na bieżąco sprawdzany stan magazynów pozwala pracownikom powiedzieć niemal natychmiast czy dany produkt jest dostępny lub nie.
Dbałość o klienta, sumienność i zaangażowanie, pozwala mi z czystym sumieniem wystawić jeszcze wyższą ocenę niż samego produktu a mianowicie 10 punktów.

Z szacunkiem.
Krzysztof. K.